Case Study
Metaalrecycling fabriek installeert Tan Delta olie sensoren op tandwielkasten en motoren om kosten te besparen en storingen te voorkomen

De uitdaging

Bij een wereldwijd metaalrecyclingbedrijf, met meer dan 130 vestigingen, werden de installaties gemonitord met traditionele standaardmethodes zoals trillingsmetingen en oliemonsters.
De ‘vuile’ omgeving gecombineerd met het continue gebruik van de machines betekent dat standaardmethoden en geplande onderhoudstaken de tussentijdse problemen niet opsporen. Wat resulteerde in dure en onverwachte storingen en snelle slijtage van de machinecomponenten.

Oplossing

De klant heeft de Tan Delta OQSx-G2 realtime olieconditie sensor geïnstalleerd voor continue bewaking van alle belangrijke assets zoals tandwielkasten en motoren.
De sensoren analyseren de olie conditie en kwaliteit constant en realtime met absolute nauwkeurigheid en detecteren en meten verontreinigingen en slijtage tot met een gevoeligheid van 0,001%. Buitensporige en/of onverwachte verontreiniging van de olie welke duiden op de eerste tekenen van mogelijke problemen, worden direct gedetecteerd waarna de operator gewaarschuwd wordt ruim voor de schade aan de machine. Dit maakt zowel preventief onderhoud als een optimale onderhoudsplanning mogelijk om zo stilstand, afval en kosten te verminderen.

Voordelen

Direct na de start heeft de klant een aantal verwachte en onverwachte voordelen gemerkt. Het preventief onderhoud kon beter worden gepland waardoor storingen werden verminderen. De geplande inspecties en oliemonsternames en de daarbij bijbehorende kosten konden worden verminderen en het onderhoud kon worden afgestemd op de werkelijke behoefte van elke tandwielkast in plaats van vaste intervallen. Een bijkomend onverwacht voordeel was dat men een bevestiging kreeg of het onderhoud correct was uitgevoerd.

Klik hier voor de volledige case study over de olie sensor