Motor Circuit Evaluation

Motor Circuit Evaluation (MCE) is een Predictive Maintenance Techniek waarmee elektromotoren getest kunnen worden. Hiermee kunnen kostbare motorstoringen en onnodig onderhoud worden voorkomen. De MCE kan zowel preventief als correctief ingezet worden en vormt daarmee (mede) de basis voor een succesvol conditiebewaking programma.

Bijna 50% van alle motorstoringen is te wijten aan elektrische defecten. Het is daarom van groot belang dergelijke problemen op proactieve wijze aan te pakken. Met behulp Motor Circuit Evaluation  kunnen wij alle elektromotoren testen, van groot tot klein en zowel wisselstroom als gelijkstroom en binnen korte tijd de conditie van de motor en de stroomkring bepalen, deze gegevens worden opgeslagen ten behoeve van bewaking, vergelijking en rapportage. Dit geeft u de mogelijkheid om het onderhoud af te stemmen op de motorconditie in plaats van op de verstreken tijd. Hiermee kunnen kostbare motorstoringen en onnodig onderhoud worden voorkomen. Het volgen van het verloop van de conditie van de motor in de tijd maakt het mogelijk motoren te repareren of te vervangen voordat deze het begeven. Hiermee kan onverwachte down-time worden voorkomen en kunnen de kosten van onverwachte stilstand tot een minimum worden beperkt.

De MCE tests zijn niet-destructief en meten de inherente eigenschappen van een spanningsloze motor-stroomkring.

Hierbij worden de onderstaande eigenschappen gemeten:

Aardingsweerstand – Aardingscapaciteit – Fase-fase weerstand – Fase-fase inductantie – Rotor Influence Check

Isolatietests: Diëlektrische absorptie, Polarisatie- index

De MCE inspectie is een offline inspectie, wanneer het niet mogelijk is om de motor te isoleren bieden wij de mogelijkheid tot een stroomanalyse en een vermogensanalyse. Deze twee analyses bieden de mogelijkheid om te bepalen of de motor uitgeschakeld dient te worden voor meer tests en/of onderhoud.

Meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.