Condition based maintenance

VOORSPELBAAR ONDERHOUD

Onderhoud moet precies op tijd uitgevoerd worden. Te vroeg is een verspilling van manuren en materiaal, en te laat vergroot het risico op storingen. Daarom biedt IJssel Condition Based Maintenance. Wij gebruiken onze sensoren en expertise om de conditie van machines samen met u inzichtelijk te maken, te voorspellen wanneer de kans op failures onaanvaardbaar wordt en kosteneffectief een hogere uptime te realiseren. Hiervoor hebben wij onder meer het softwareplatform Uptime Works ontwikkeld. Wij plaatsen eerst de juiste sensoren en maken de data van deze sensoren toegankelijk via een cloud-toepassing. Uw of onze experts analyseren de data en geven via een webinterface concrete onderhoudsaanbevelingen. De continue monitoring biedt de hoogst mogelijke uptime tegen lage kosten.

INFRAROOD THERMOGRAFIE

Slijtage en wrijving in roterende machines zorgen voor warmteontwikkeling. Wij meten de warmte-uitstraling met onze speciale infraroodcamera en vertalen dit door naar een warmtebeeld. Zo ziet u waar de warmtebronnen of “hot-spots” zitten, die kunnen duiden op slijtage, veroudering, overbelasting, trilling of montagefouten. Het trendmatig bewaken van machines is een enorme toegevoegde waarde in een Condition Monitoring-programma.

Wanneer is de infraroodtechniek iets voor u?

 • Uw machines en onderdelen zijn moeilijk bereik- en controleerbaar
 • U moet kwaliteitscontrole van warmte- en droogprocessen verrichten
 • U heeft last van lagerslijtage of behoefte aan smeringcontrole
 • U moet storingen opsporen

Lees meer …

LUCHT- EN STOOMLEKKAGES

Wist u dat een persluchtlekkage gemiddeld leidt tot 31% meer energieverbruik? En dat wij bij een eerste condenspotcontrole vaak constateren dat 10% van de condenspotten niet optimaal functioneert? Onze specialisten hebben ruime ervaring op het gebied van perslucht- en vacuümproblemen en garanderen een directe besparing op energiekosten. Hiervoor gebruiken wij ultrasone meettechnieken of monteren we specifieke stoom-/condensaatsensoren in uw systeem.

Lees meer …

MOTOR CIRCUIT EVALUATION

Bijna 50% van alle motorstoringen is te wijten aan elektrische defecten. Met de techniek Motor Circuit Evaluation (MCE) brengen wij de conditie van uw elektromotoren en de stroomkring snel, volledig en mobiel in kaart. Met deze gegevens stemt u het onderhoud af op de motorconditie. Dé manier om tot proactief onderhoud te komen en kostbare motorstoringen, onnodig onderhoud en onverwachte down-time te voorkomen. MCE vormt daarmee (mede) de basis voor een succesvol conditiebewakingsprogramma voor uw elektormotoren.

Testen onder spanning

Ook als het lastig voor u is om een motor uit te schakelen, kunnen wij uw motor testen. Onze stroom- en vermogensanalyses geven u informatie of uw motor toch uitgeschakeld dient te worden voor meer tests en/of onderhoud.

Lees meer …

OPERATING DEFLECTION SHAPE

Offline trillingsmetingen en x/y-richting-metingen (orbit) leggen niet altijd de problemen in (roterende) machines bloot. Wanneer het niet lukt om een probleem op te sporen, voeren wij Operating deflection shape-metingen (ODS) uit. Wij meten dan de beweging van de machine, terwijl hij in bedrijf is. Vervolgens visualiseren we deze beweging. De driedimensionale vectorprojectie kan vertraagd en met versterkte bewegingen afgespeeld worden. Zo krijgen we inzicht in de faaloorzaak.

Lees meer …

TRILLINGSANALYSE

Met onze trillingsanalyse geven we u een indicatie over mogelijke schade, of toekomstige defecten van uw roterende en reciproke machines. We voeren deze analyses zowel online als offline uit.

Wanneer is onze trillingsanalyse interessant voor u:

 • U wilt meer halen uit de trillingsanalyse die u zelf al uitvoert
 • U wilt getraind worden om zelf trillingsanalyses te doen
 • U wilt uw trillingsanalyse uitbesteden of weer opstarten
 • U zoekt een goedkopere en betere oplossing
 • U zoekt de beste oplossing voor uw Condition Monitoring programma
 • U heeft last van storingen aan pompen, elektromotoren, tandwielkasten, lagers, ventilatoren, et cetera
 • U wilt uw productie verhogen, maar weet niet zeker of dit ongestraft kan met uw huidige machineconfiguratie
 • U wilt een kwaliteitscontrole van uw smeersysteem uitvoeren
 • U wilt de kwaliteit van uw nieuwe of gereviseerde machines/werktuigen controleren volgens de ISO 10816

Lees meer …

ULTRASOUND TECHNIEK

Ultrasoon geluid en ultrasone trillingen zijn geluiden waarvan de frequentie te hoog is om gehoord te worden door het menselijk oor. Slijtage aan roterende en reciproke machineonderdelen gaan vaak gepaard met ultrasone geluiden. Met ultrasound detectie krijgt u een vroegtijdig signaal van lagerschades en smeringsproblemen, terwijl uw machine gewoon zijn werk doet.

Lees meer …