Trainingen

IJssel Predictive Maintenance is exclusief partner van Noria, een wereldwijd toonaangevend instituut op het gebied van oliereinheid en vet conditionering. Met specifieke opleidingen, smeertechnische audits en adviezen wordt het belang en de noodzaak van smeertechnisch onderhoud onderschreven. Start met het optimaliseren en het verhogen van de machine betrouwbaarheid met een Noria Training, zonder de juiste kennis en betrokkenheid van de smeerders zullen alle pogingen om het onderhoud te verbeteren, niet opleveren wat men ervan verwacht.

Van Smeerder naar Lubrication Engineers

Noria Trainingen

Noria trainingen en cursussen zijn geschikt voor alle niveaus, van een starter tot ervaren monteur, technici of engineer. Volg het gehele opleidingstraject van Machinery Lubrication I tot aan Oil Analysis III en wordt de expert op het het gebied van smeertechnisch onderhoud.

Noria Trainingen, Cursussen en Opleidingen

De trainingen zijn de basis voor het opzetten van een goed en betrouwbaar smeertechnisch onderhoudsprogramma. Met specifieke informatie en handvatten voor het opzetten en beheren, interpreteren van olieanalyses en het inrichten van een oliemagazijn.

Naast klassikale trainingen zijn er ook on-line trainingen beschikbaar kijk voor het volledige overzicht op noria.nl/online

Download het complete NORIA training overzicht

ICML – “International Council for Machinery Lubrication”

Het ICML certificaat is het kenmerk van een vakman. Voor een juiste machinesmering is een formele certificering essentiële voor:

  • Opbouw van een formeel kenniskader
  • Betere profilering van degenen die in het vakgebied werkzaam zijn
  • Bieden van zekerheid over vaardigheden ten behoeve van managers

ICML biedt verschillende certificaten voor Machine Lubricant Analyst (MLA), Machinery Lubrication Technician (MLT) en Laboratory Lubricant Analyst (LLA). ICML heeft hiermee baanbrekend werk verricht, en is vereerd dat deze certificaten zijn opgenomen in de normen ISO 18436-4 en 18436-5. ICML heeft bij het ontwikkelen van zijn examenprogramma’s rekening gehouden met de richtlijnen van de Amerikaanse National Commission for Certifying Agencies (NCCA).

De examens van ICML zijn wereldwijd in meerdere talen beschikbaar. Met de behaalde diploma’s heeft  u geen smeerders meer in dienst maar echte Lubrication Engineers die weten wat het smeertechnisch onderhoud inhoudt en waarop zij moeten letten. De International Council for Machinery Lubrication (ICML) is een leverancier onafhankelijke non-profitorganisatie die is opgericht ter bevordering van de groei en ontwikkeling van machinesmering als technisch vakgebied. Een van de activiteiten van ICML is het bieden van examens die de vaardigheden van individuele kandidaten testen op het gebied van machineconditiebewaking, smering en olieanalyse.

Kandidaten moeten een voldoende behalen bij een examen met meerkeuzevragen over de door ICML vastgestelde kenniscanon. Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd, en ontvangen een certificaat en een pasje als bewijs van certificatie. Certificatie mag in correspondentie worden gebruikt als identificatie (bijv. Jan Jansen, MLT II).

Meer informatie over ICML, kijk op de pagina ICML council of de website van International Council for Machinery Lubrication

Productie, Automobiel, Chemische, Petrochemische, Energie Centrales, Energie Voorziening, Grondverzet, Hout en Timmer, Luchtvaart en Ruimtevaart, Metaal en Aluminium, Nuts voorzieningen, Papier en Pulp, Pharma, Process Industrie, Rubber en Plastic, Textiel, Transport, Voedsel en Dranken, Wegenbouw, en meer…
Onderhoud Professionals, Reliability Engineers, Lubrication Engineers, Equipment Operators, Maintenance Managers, Smering Technici, Productie en Industrie Engineers, Onderhoud Supervisors, Predictive Maintenance Technicians, Laboratorium Analisten, Proces Operators, Trillingen Instrumentatie Specialisten, Smeerders, Operator Monteurs, Onderhoudstechniekers, Elektriciens, PdM Technici, Vakmannen, Ondersteunend personeel, en meer …
Tandwielkasten, Hydrauliek Systemen, Motor Lagers, Compressoren, Final Drives, Dieselmotoren, Papiermachines, Proces Pompen, Stoom Turbines, Gas Turbines, Blowers / Ventilatoren, Walsen, Hydrostatische overbrengingen, Elektro Motoren, en meer …
Alcoa, American Crystal Sugar Company, Anthony Forest Products, Arch Coal, Boise Cascade, Bowling Green Metalforming, Bradford Forest, Century Aluminum, Clearwater Paper, Continental Structural Plastics, DAK Americas, Del-Tin Fiber, Domtar Paper, Duer Carolina Coil, Easley Custom Plastics, ExxonMobil, Flakeboard America, Flambeau Inc., GAF, Georgia-Pacific, General Motors, Goodyear Tire and Rubber, Grain Processing Corporation, Graphic Packaging Corporation, Haynes International, Hood Industries, Imperial Sugar Company, International Paper, IJssel Technologie, JS Steel, Kapstone Paper, Kimberly Clark, McKechnie Vehicle Components, Medegen Medical Products, NASA Marshall Space Center, Nike IHM, Nissan, Novelis, Nucor Steel, Oliveira, Packaging Corporation of America, Perma-Tec, Pratt Industries, Resolute Forest Products, Sappi Fine Paper, Shaw Industries, Sherwin Alumina Company, Shurtape, SKF Reliability Systems. Solinas Benelux, SunCoke, The HON Company, WestRock, Weyerhaeuser

Trainingen

Industrial Lubrication Fundamentals
Ontwikkeld om prestaties te verbeteren, Industrial Lubrication Fundamentals is een inleiding tot het optimaal smeren in de praktijk. Geschikt voor mensen met weinig tot geen technische achtergrond en die een sterke basis nodig hebben om juist te smeren en verontreiniging te voorkomen. Deze cursus maakt gebruik van interactieve oefeningen, praktijk voorbeelden en aangereikte voorbeelden om het leren te maximaliseren.

Hydraulic Troubleshooting
Deze driedaagse cursus is bedoeld voor elektriciens, bouwers, toezichthouders, relaibility technici en iedereen die verantwoordelijk is voor het hydraulische onderhoud. Onderhoudspersoneel kijkt anders naar hydraulica dan technici, verkopers of fabrikanten. Deze cursus geeft inzicht in de vijf belangrijkste dingen die een hydraulische troubleshooter moet weten.

ML I – Machinery Lubrication I
De cursus wordt beschreven als “fundamenteel” of “het leggen van de basis”. Noria heeft een wijdverbreide noodzaak herkend om uit te leggen en te verduidelijken wat een Best Practice gebaseerd smeerprogramma inhoudt wat resulteerde in de Machinery Lubrication I onderhoud training. Je leert over bewezen methoden voor het selecteren, opslaan, filtreren en testen van smeermiddelen om zo de betrouwbaarheid van machines te verhogen  door een effectief en efficiënt machineonderhoud. De cursus kan dienen als opleiding voor het ICML MLT1 (Machinery Lubrication Technician Level 1) examen.

ML II – Machinery Lubrication II
Gaat dieper in op de aspecten voor het ontwerpen van smeersystemen, smeermiddeltypes en selectie, applicaties en het oplossen en voorkomen van problemen. Voortbouwend op Machinery Lubrication I, focust ML II op het verlengen van de levensduur van machines en smeermiddelen door onnodige slijtage en vervuiling. Met de ML II worden de preventieve onderhoudstechnieken verbeterd en na de cursus kan het ICML MLT2 examen worden afgelegd.

Oil Analysis II
Smeermiddelen kunnen dienen als een bron van informatie voor preventief onderhoud. Om alle voordelen uit een olieanalyses te halen geeft de Oil Analysis II training waardevolle informatie. Waar moet opgelet worden bij bemonsteren en het interpreteren van analyses, wat zijn schadelijke factoren en wat zijn stressfactoren die smeermiddelen laten degraderen en ernstige schade aanrichten aan installaties zijn enkele onderwerpen van deze training. De training kan dienen als voorbereiding op het ICML MLA2 (Machinery Lubrication Analyst 2) examen.

Oil Analysis Level III
Specialisatie in diagnostische analyses en proactief onderhoud. Krijg de handvatten voor het opzetten van een kwalitatief hoog en proactief olieanalyse programma volgens Lean Six Sigma principes. Deze meest geavanceerde Noria cursus gaat gedetailleerde in op alle aspecten van olieanalyses, technologieën die daarmee in verband staan en hoe u een stap verder kunt gaan in het proactief onderhoud.
Brochure Oil Analysis

Trainingsdata

Oil Report Interpretatie
09/10/2023 - 10/10/2023
Uithoorn
Machinery Lubrication 1
20/11/2023 - 22/11/2023
Uithoorn
ICML examen
23/11/2023
Uithoorn