Infrarood Thermografie

Met infrarood thermografie kan de warmte uitstraling van objecten gemeten worden. Defecten en verliezen kunnen met moderne infrarood apparatuur snel gedetecteerd worden. Speciale infrarood camera’s geven met een duidelijk warmtebeeld een compleet overzicht van de temperaturen die bijvoorbeeld in een schakelkast heersen. Oorzaken van deze warmtebronnen oftewel “hot-spots” kunnen divers zijn, denk bijvoorbeeld aan slijtage, veroudering of overbelasting. Ook kunnen eventuele montagefouten op deze manier snel worden gelokaliseerd.

Het grote voordeel van infrarood thermografie is dat inspecties kunnen worden uitgevoerd onder normale bedrijfsomstandigheden. Elektrische installaties hoeven niet spanningsloos gesteld te worden en roterende machines kunnen gewoon blijven draaien. Het trendmatig bewaken van uw belangrijkste bedrijfsmiddelen is een enorme toegevoegde waarde in uw Condition Monitoring Programma.

AMETEK Land Infrarood Temperatuur oplossingen voor vaste installatie

Bent u opzoek naar infrarood thermometer en pyrometers voor het meten, registreren en bewaken van temperaturen en/of temperatuurverschillen om zodoende kwaliteit en opbrengsten te garanderen? Met Ametek LAND Instruments hebben wij een van de belangrijkste leveranciers voor contactloze infrarood thermometers in huis. Ametek LAND is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en toepassen van industriële infrarood temperatuur systemen welke toepasbaar zijn in zelfs de meest zware bedrijfsomstandigheden. Lees Meer ….

Meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.