Trillingsanalyse

​Trillingsanalyse is een niet destructieve meettechniek. Deze techniek maakt het mogelijk een indicatie te verkrijgen over mogelijke schade, of toekomstige machine defecten van uw machines
Dit kan op alle vormen van roterende en reciproke machines, in alle groottes en vermogen. Deze analyses kunnen zowel on-line als off-line plaatsvinden. Vast gemonteerde trillingsopnemers halen de noodzakelijke gegevens op en schrijven deze weg naar een computer en datacollector. Er zijn diverse technieken in de trillingsanalyse beschikbaar, ondergebracht bij diverse merken toeleveranciers. Een belangrijk voordeel voor u is dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van trillingstechniek niet afhankelijk is van de apparatuur, maar van diegene die er mee omgaat.
Wij werken momenteel met een 5-tal on-line en een 7-tal off-line soorten/merken apparatuur. IJssel is geen wederverkoper van apparatuur maar een bedrijf die de analyses kan uitvoeren met de middelen die reeds bij u aanwezig zijn of die wij beschikbaar hebben. Wij adviseren “merkonafhankelijk” wat voor u de beste of ook goedkoopste oplossing kan zijn. Wij kunnen trillingsmetingen combineren met ultrasoon, thermografie, olieanalyse en smeertechnisch onderhoud.

Onze trillingsanalyse biedt u het meeste voordeel in de volgende situaties:

 • U voert zelf trillingsanalyse uit met willekeurig merk systeem, maar zou graag meer kwaliteit willen zien door assistentie te krijgen of getraind te worden.
 • Op bedrijfsmatige gronden is door uw bedrijf besloten trillingsanalyses uit te gaan besteden.
 • U voert zelf geen trillingsanalyse meer uit, maar heeft nog wel de daarvoor bestemde apparatuur in huis. U besteedt deze activiteiten liever uit, maar we gebruiken uw apparatuur met het oog op kostenreductie. Waar gewenst vullen we deze apparatuur aan.
 • Uw huidige analyses zijn veel te duur. U zoekt een goedkopere en betere oplossing.
 • Uit bijvoorbeeld een Reliability studie blijkt dat uw machine park een Condition Monitoring programma nodig heeft, maar het is niet 100% duidelijk wat de beste oplossing is. Voor dit onderzoek en eventueel de uitvoering zoekt u ondersteuning.
 • U heeft last van storingen aan pompen, elektromotoren, tandwielkasten, lagers, ventilatoren, etcetera en wilt dit voor de toekomst voorkomen.
 • U wilt uw productie verhogen, maar weet niet zeker of dit ongestraft kan met uw huidige machineconfiguratie. Denk aan resonanties waardoor trillingen onstaan waarbij productkwaliteit terug loopt of juist schade ontstaat aan uw machines.
 • Bij kwaliteitscontrole van uw smeersysteem.
 • Na oplevering van nieuwe machines/werktuigen of na revisie, volgens de ISO 10816. Hiermee kan de kwaliteit worden gecontroleerd.
 • Bij storingen waarbij milieu of veiligheid in het gedrang komt.

Meer informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.