Lucht- en stoomlekkages Inspecties

Door het opsporen van persluchtlekkages is het mogelijk om hoge energie kosten te voorkomen. Tevens wordt door het reduceren van de elektrische energie die nodig is om de perslucht te produceren het milieu ook minder belast en kan u een belangrijke bijdrage leveren aan de milieu doelstellingen van het bedrijf. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ultrasone meettechnieken.

Perslucht produceren kost geld. Vermijd daarom energieverlies door het repareren van de persluchtlekkages. Gemiddeld wordt ca. 10% van de totale elektrische energie gebruikt voor de productie van perslucht, van die 10% gemiddeld gaat ca. 50% verloren. Door het repareren van de persluchtlekkage kan er dus flink bespaard worden op de energiekosten.

Persluchtlekkages kunnen kosten veroorzaken van vele euro’s per lekkage per jaar. Door een inspectie, uitgevoerd door onze specialisten worden de lekkages zeer zorgvuldig opgespoord en kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd.

Naast perslucht systemen is lekdetectie op andere druk houdende gassystemen ook goed mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koelsystemen, lassystemen (acetyleen), stikstofinstallaties etc.

Meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.