Draagbare infrarood thermometers komen steeds vaker voor op plaatsen waar we werken, rusten of bezoeken om mensen te beschermen tegen mogelijke dragers van het coronavirus. Door te screenen op verhoogde temperaturen die op koorts kunnen duiden. Maar wat zijn de verborgen kosten bij handmatige temperatuur screening?

Naast een zeer lage aankoopprijs, vaak minder dan € 50, kunnen de werkelijke kosten van draagbare thermometers voor het meten van menselijke lichaamstemperatuur veel hoger zijn.

Elke draagbare thermometer vereist dat een persoon de metingen verricht en de temperatuur van elke bezoeker meet. De loonkosten van de werknemer kunnen gemakkelijk hoger zijn dan € 40.000 per jaar voor één locatie welke 40 uur per week open is, bij een locatie welke 24/7 open is wordt dit meer dan € 100.000 per jaar. Deze schattingen zijn laag aangezien ze gebaseerd zijn op het minimumloon en geen rekening houden met vakanties, vrije dagen en rustpauzes.

Maar de echte verborgen kosten van het gebruik van draagbare thermometers is het verhoogde risico dat ontstaat doordat er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden tijdens het meten. Geen enkele risico beperkende maatregel zou mogen leiden tot het in gevaar brengen van een ander persoon.

Als u meer wilt weten over een geautomatiseerd systeem dat de kosten van temperatuur screening drastisch kan verlagen zonder de veiligheid in gevaar te brengen, kijk dan eens naar VIRALERT 3.

Ontdek de belangrijkste verschillen tussen thermische warmtebeelden en draagbare contactloze thermometers voor het screenen van de menselijke lichaamstemperatuur, de bijkomende verplichtingen van het gebruik van handbediende thermometers, inclusief de slechte nauwkeurigheid en de schending van de 1,5 meter regel. Voordelen voor een het gebruik van een contactloos warmtebeeldsysteem, zoals VIRALERT 3, kunt u zien in de video:

Kijk voor meer informatie op de AMETEK Land vIRalert Website